hranolky_naladovane_kachnimi_prsicky_peti_chuti | Recepty Aviko pro gastronomii

Hranolky naládované kachními prsíčky pěti chutí

Suroviny

1 porce

  • 150 g Aviko Super Crunch hranolků 7 mm
  • 1 kachní prsa
  • 2 lžičky mletého mixu pěti koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce listů koriandru (jemně nasekaných)
  • Čtvrtky limetky
  • 1 lžíce chilli v oleji

Chilli majonéza

  • 15 g majonézy
  • 1 lžíce oleje s chilli
  • 1 lžíce sezamového oleje
hranolky_naladovane_kachnimi_prsicky_peti_chuti | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

  1. Nařízněte kachní kůži na mřížky a poté ji celou potřete solí a práškem z pěti koření.
  2. Umístěte kachnu kůží dolů do studené pánve a poté ji rozehřejte na střední teplotu, jakmile kůže zhnědne a bude křupavá (5-7 minut), pak oheň mírně stáhněte, otočte kachnu a pokračujte v pečení další 3-5 minut.
  3. Po odpočinutí nakrájejte kachnu, měla by být uprostřed lehce narůžovělá.
  4. Připravte hranolky Super Crunch podle návodu na obalu.
  5. Červenou chilli papričku a jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky a přidáme hranolky.
  6. Smíchejte dohromady suroviny na chilli majonézu.
  7. K podávání položte kachní prsa na hranolky, zakápněte chilli majonézou, lístky koriandru a obložte měsíčky limetky.
806689_aviko_super_krupave_hranolky_tenke_7_mm_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu