
Hranolky naládované kachními prsíčky pěti chutí
Suroviny
1 porce
- 150 g Aviko Super Crunch hranolků 7 mm
- 1 kachní prsa
- 2 lžičky mletého mixu pěti koření
- 1/2 lžičky soli
- 1 červená chilli paprička
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce listů koriandru (jemně nasekaných)
- Čtvrtky limetky
- 1 lžíce chilli v oleji
Chilli majonéza
- 15 g majonézy
- 1 lžíce oleje s chilli
- 1 lžíce sezamového oleje

Příprava
- Nařízněte kachní kůži na mřížky a poté ji celou potřete solí a práškem z pěti koření.
- Umístěte kachnu kůží dolů do studené pánve a poté ji rozehřejte na střední teplotu, jakmile kůže zhnědne a bude křupavá (5-7 minut), pak oheň mírně stáhněte, otočte kachnu a pokračujte v pečení další 3-5 minut.
- Po odpočinutí nakrájejte kachnu, měla by být uprostřed lehce narůžovělá.
- Připravte hranolky Super Crunch podle návodu na obalu.
- Červenou chilli papričku a jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky a přidáme hranolky.
- Smíchejte dohromady suroviny na chilli majonézu.
- K podávání položte kachní prsa na hranolky, zakápněte chilli majonézou, lístky koriandru a obložte měsíčky limetky.