
Naládované hranolky vepřovým bůčkem Carnitas
Suroviny
4 porce
Vepřový bůček Carnitas
- 1 kg vepřového bůčku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička sušeného mletého česneku
- 1 lžička oregano
- 1 lžička soli
- 1 lžička řepkového oleje
K servírování
- 0,5 kg Aviko Super Crunch Pure & Rustic hranolků
- 50 g cherry rajčat
- 50 g Tzatziki
- 1/2 červené cibule
- Hrst petrželky

Příprava
- Bůček osušte a propíchejte po celém těle ostrým nožem a poté nařízněte spodní stranu masa.
- Maso potřete kořenícími přísadami a nechte přes noc v lednici.
- Kůži potřete olejem a bůček pečte v troubě při 140 °C 2 hodiny.
- Přidejte troubu na 220 °C a pečte odklopené dalších 30 minut, aby kůže byla křupavá.
- Připravte Aviko Super Crunch Pure & Rustic hranolky podle návodu na obalu.
- Před nakrájením na velké kousky nechte vepřové maso 10 minut odpočinout.
- Cherry rajčata rozpůlíme, červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky a petrželku nasekáme nahrubo.
- Hranolky navrstvěte na soubor surovin na salát a navrch poklaďte vepřový bůček a tzatziki.