naladovane_hranolky_veprovym_buckem_carnitas | Recepty Aviko pro gastronomii

Naládované hranolky vepřovým bůčkem Carnitas

Suroviny

4 porce

Vepřový bůček Carnitas

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička sušeného mletého česneku
  • 1 lžička oregano
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička řepkového oleje

K servírování

naladovane_hranolky_veprovym_buckem_carnitas | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

  1. Bůček osušte a propíchejte po celém těle ostrým nožem a poté nařízněte spodní stranu masa.
  2. Maso potřete kořenícími přísadami a nechte přes noc v lednici.
  3. Kůži potřete olejem a bůček pečte v troubě při 140 °C 2 hodiny.
  4. Přidejte troubu na 220 °C a pečte odklopené dalších 30 minut, aby kůže byla křupavá.
  5. Připravte Aviko Super Crunch Pure & Rustic hranolky podle návodu na obalu.
  6. Před nakrájením na velké kousky nechte vepřové maso 10 minut odpočinout.
  7. Cherry rajčata rozpůlíme, červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky a petrželku nasekáme nahrubo.
  8. Hranolky navrstvěte na soubor surovin na salát a navrch poklaďte vepřový bůček a tzatziki.
super_krupave_hranolky_se_slupkou_v_domacim_vzhledu_pokrm Aviko