naladovane_hranolky_steakem_s_lanyzovou_bearnaise_omackou | Recepty Aviko pro gastronomii

Naládované hranolky steakem s lanýžovou Béarnaise omáčkou

Suroviny

1 porce

Lanýžová Bearnaise

  • 50 ml Suchého bílého vína
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 1 šalotka
  • 15 g estragonových listů
  • 1 šalotka
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce vody
  • Špetka soli
  • 3 lžíce másla, pokojové teploty
  • 1 lžička mletého černého lanýže 

K servírování

  • Nakrájená pažitka
  • 10 g hoblin černého lanýže
naladovane_hranolky_steakem_s_lanyzovou_bearnaise_omackou | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

  1. Přidejte víno, ocet, šalotku a polovinu estragonu do pánve a vařte 5–10 minut, dokud se nezredukuje na přibližně třetinu.
  2. Tekuté suroviny oddělte od ostatních a nechte vychladnout, mezitím rozpusťte máslo.
  3. Smíchejte žloutky s octovou zálivkou, míchejte, dokud se úplně nespojí, a poté pomalu přidejte rozpuštěné máslo, abyste vytvořili omáčku.
  4. Omáčku dokončete zbytkem estragonu a černým lanýžem.
  5. Okořeňte steak a opečte na pánvi, dokud nebude na medium rare nebo podle preference.
  6. Připravte hranolky Aviko Super Crunch Pure & Rustic podle návodu na obalu.
  7. Jak na servírování. Na hranolky položte steak a poté zakápněte omáčkou, posypte pažitkou a hoblinami lanýžů.
super_krupave_hranolky_se_slupkou_v_domacim_vzhledu_pokrm Aviko