Naládované hranolky steakem s lanýžovou Béarnaise omáčkou
Suroviny
1 porce
- 150 g Aviko Super Crunch Pure & Rustic hranolků
- 150 g Svíčkové, pupku (Flank steak) nebo Rump steaku
Lanýžová Bearnaise
- 50 ml Suchého bílého vína
- 50 ml bílého vinného octa
- 1 šalotka
- 15 g estragonových listů
- 1 šalotka
- 2 žloutky
- 3 lžíce vody
- Špetka soli
- 3 lžíce másla, pokojové teploty
- 1 lžička mletého černého lanýže
K servírování
- Nakrájená pažitka
- 10 g hoblin černého lanýže
Příprava
- Přidejte víno, ocet, šalotku a polovinu estragonu do pánve a vařte 5–10 minut, dokud se nezredukuje na přibližně třetinu.
- Tekuté suroviny oddělte od ostatních a nechte vychladnout, mezitím rozpusťte máslo.
- Smíchejte žloutky s octovou zálivkou, míchejte, dokud se úplně nespojí, a poté pomalu přidejte rozpuštěné máslo, abyste vytvořili omáčku.
- Omáčku dokončete zbytkem estragonu a černým lanýžem.
- Okořeňte steak a opečte na pánvi, dokud nebude na medium rare nebo podle preference.
- Připravte hranolky Aviko Super Crunch Pure & Rustic podle návodu na obalu.
- Jak na servírování. Na hranolky položte steak a poté zakápněte omáčkou, posypte pažitkou a hoblinami lanýžů.