houbove_al_pastor_naladovane_hranolky | Recepty Aviko pro gastronomii

Houbové Al Pastor naládované hranolky

Suroviny

1 porce

Marináda

  • 1 lžička Achiote pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červené chilli
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1 lžička uzená paprika
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička soli

Salsa

  • ½ bílé cibule
  • 50 g cherry rajčat
  • 2 červené chilli papričky
  • Vymačkaná šťáva z půlky limety
  • 1/2 lžičky soli

Avokádová omáčka

  • 1 Avokádo
  • Vymačkaná šťáva z půlky limety
  • Špetka soli

K servírování

  • Drobivý bílý sýr balkánského typu (nebo rostlinná verze pro vegany)
  • 1 červená chilli paprička
  • Hrst koriandru
  • Měsíčky limetky k individuálnímu použití
houbove_al_pastor_naladovane_hranolky | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

  1. Na marinádu smíchejte všechny suroviny a rozmělněte do pasty.
  2. Houby nakrájíme nahrubo, obalíme v marinádě a necháme asi hodinu odležet.
  3. Pro salsu opečte cibuli, rajčata a chilli papričky na suché litinové pánvi a poté smíchejte se solí a limetkou.
  4. Houby povařte na velmi rozpáleném grilu nebo na pánvi a ujistěte se, že jsou po všech stranách opálené.
  5. Připravte hranolky Super Crunch podle návodu na obalu.
  6. Na pánvi opečte ananas.
  7. Na avokádovou omáčku smíchejte dané suroviny.
  8. Hranolky navrstvěte s avokádovou omáčkou, salsou, ananasem a žampiony, pak navrch poklaďte sýr, nakrájené chilli papričky, koriandr a přiložte měsíčky limetky.
806698_aviko_super_krupave_hranolky_se_slupkou_9.5_mm_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu