Houbové Al Pastor naládované hranolky
Suroviny
1 porce
- 150 g Aviko Super Crunch 9,5 mm hranolků se slupkou
- 200 g Směs hub (např. shitake, portobello)
- 3 ananasové kroužky
Marináda
- 1 lžička Achiote pasty
- 2 stroužky česneku
- 1 červené chilli
- Šťáva z 1 limetky
- 1 lžička uzená paprika
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička oregana
- 1 lžička soli
Salsa
- ½ bílé cibule
- 50 g cherry rajčat
- 2 červené chilli papričky
- Vymačkaná šťáva z půlky limety
- 1/2 lžičky soli
Avokádová omáčka
- 1 Avokádo
- Vymačkaná šťáva z půlky limety
- Špetka soli
K servírování
- Drobivý bílý sýr balkánského typu (nebo rostlinná verze pro vegany)
- 1 červená chilli paprička
- Hrst koriandru
- Měsíčky limetky k individuálnímu použití
Příprava
- Na marinádu smíchejte všechny suroviny a rozmělněte do pasty.
- Houby nakrájíme nahrubo, obalíme v marinádě a necháme asi hodinu odležet.
- Pro salsu opečte cibuli, rajčata a chilli papričky na suché litinové pánvi a poté smíchejte se solí a limetkou.
- Houby povařte na velmi rozpáleném grilu nebo na pánvi a ujistěte se, že jsou po všech stranách opálené.
- Připravte hranolky Super Crunch podle návodu na obalu.
- Na pánvi opečte ananas.
- Na avokádovou omáčku smíchejte dané suroviny.
- Hranolky navrstvěte s avokádovou omáčkou, salsou, ananasem a žampiony, pak navrch poklaďte sýr, nakrájené chilli papričky, koriandr a přiložte měsíčky limetky.