naladovane_hranolky_s_jehnecim_pomalu_pecenym_v_tazinu | Recepty Aviko pro gastronomii

Naládované hranolky s jehněčím pomalu pečeným v tažínu

Suroviny

4 porce

Jehněčí tažín

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 1 bílá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce směsi koření Ras el Hanout
  • 1 lžička pikantní pasty Harissa
  • 400 g nakrájených rajčat
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 15 ml olivového oleje

Tahini dresink

  • 50 g tahini
  • 10 ml vody
  • 10 ml olivového oleje
  • Šťáva z 1 citronu
  • ½ lžičky soli
  • 1 stroužek česneku
  • Hrst petrželky

K servírování

  • 20 g nasekaných mandlí
  • 10 g semínek granátového jablka
  • Hrst listů koriandru
naladovane_hranolky_s_jehnecim_pomalu_pecenym_v_tazinu | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

  1. Jehněčí maso obalte v polovině směsi koření Ras el Hanout a poté zprudka zatáhněte v tažínu, dokud lehce nezhnědne.
  2. Jehněčí maso vyjměte, přidejte cibuli a zmírněte teplotu.
  3. Nasekejte česnek a přidejte do pánve, poté smažte další minutu.
  4. Přidejte zbytek směsi koření a povařte minutku, poté přidejte nakrájená rajčata, pastu harissa a zalijte kuřecím vývarem.
  5. Jehněčí maso vraťte do tažínu a na mírném ohni vařte asi 2 hodiny do změknutí masa.
  6. Připravte Aviko Grip 'n Dip hranolky se slupkou podle návodu na obalu.
  7. Abyste udělali zálivku, smíchejte všechny suroviny na dresink a rozmixujte je dohladka.
  8. Při servírování vysypte hranolky do misky a poté je zasypte masem a dokončete tahini dresinkem, mandlemi, semínky granátového jablka a nasekaným koriandrem.
krupave_hranolky_ve_tvaru_u_se_slupkou