
Naládované hranolky s jehněčím pomalu pečeným v tažínu
Suroviny
4 porce
Jehněčí tažín
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
- 1 bílá cibule (nakrájená na kostičky)
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce směsi koření Ras el Hanout
- 1 lžička pikantní pasty Harissa
- 400 g nakrájených rajčat
- 500 ml kuřecího vývaru
- 15 ml olivového oleje
Tahini dresink
- 50 g tahini
- 10 ml vody
- 10 ml olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- ½ lžičky soli
- 1 stroužek česneku
- Hrst petrželky
K servírování
- 20 g nasekaných mandlí
- 10 g semínek granátového jablka
- Hrst listů koriandru

Příprava
- Jehněčí maso obalte v polovině směsi koření Ras el Hanout a poté zprudka zatáhněte v tažínu, dokud lehce nezhnědne.
- Jehněčí maso vyjměte, přidejte cibuli a zmírněte teplotu.
- Nasekejte česnek a přidejte do pánve, poté smažte další minutu.
- Přidejte zbytek směsi koření a povařte minutku, poté přidejte nakrájená rajčata, pastu harissa a zalijte kuřecím vývarem.
- Jehněčí maso vraťte do tažínu a na mírném ohni vařte asi 2 hodiny do změknutí masa.
- Připravte Aviko Grip 'n Dip hranolky se slupkou podle návodu na obalu.
- Abyste udělali zálivku, smíchejte všechny suroviny na dresink a rozmixujte je dohladka.
- Při servírování vysypte hranolky do misky a poté je zasypte masem a dokončete tahini dresinkem, mandlemi, semínky granátového jablka a nasekaným koriandrem.