
Středomořský salát s Mozzarellovými tyčinkami a olivami
Suroviny
2 porce
- 4 ks Aviko Mozzarellové tyčinky
- 8 ks Aviko Kousky z krémového čerstvého sýra
- 1 hrnek tricolor cherry rajčat, rozpůlených
- 1 koule Mozzarelly di Bufala, natrhaná na kousky velikosti sousta
- 1/4 hrnku marinované plátky červené cibule
- 2 polévkové lžíce vaší oblíbené omáčky na olivovém základě
- 1/2 hrnku vypeckovaných zelených oliv, rozpůlených
- 2 hrnky rukoly
- 1 hrnek baby špenátu
- 2 lžíce olivového oleje
- Plátky čerstvé ředkvičky na ozdobu
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Příprava
Aviko Mozzarella Sticks – Mozzarellové tyčinky and Cream Cheese Bites – Kousky z krémového čerstvého sýra připravte podle návodu na obalu.
Vyjměte a nechte okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
Namarinujte červenou cibuli
Červenou cibuli nakrájejte najemno a marinujte ve směsi octa, vody a špetky cukru alespoň 30 minut nechte marinovat, poté sceďte.
Poskládejte salát
Ve velké salátové míse smíchejte rukolu a baby špenát jako základ salátu. K zelenině přidejte rozpůlená tricolor cherry rajčata, natrhanou Mozzarellu di Buffala, marinovanou červenou cibuli a zelené olivy. Mozzarellové tyčinky rozkrájejte na kousky a společně s kuličkami smetanového sýra je rozložte na salát.
Dresink
Salát pokapejte olivovým olejem a omáčkou. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti a jemně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Poházejte ředkvičkami a na závěr jemně promíchejte a ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře
Tento středomořský salát je symfonií chutí a textur se smetanovými sýry, křupavou zeleninou a slanou chutí oliv, to vše v kombinaci s lehkým, voňavým dresinkem. Je perfektní jako samostatné jídlo nebo jako příloha k různým hlavním chodům.