stredomorsky_salat_s_mozzarellovymi_tycinkami_a_olivami | Recepty Aviko pro gastronomii

Středomořský salát s Mozzarellovými tyčinkami a olivami

Suroviny

2 porce

  • 4 ks Aviko Mozzarellové tyčinky
  • 8 ks Aviko Kousky z krémového čerstvého sýra
  • 1 hrnek tricolor cherry rajčat, rozpůlených
  • 1 koule Mozzarelly di Bufala, natrhaná na kousky velikosti sousta
  • 1/4 hrnku marinované plátky červené cibule
  • 2 polévkové lžíce vaší oblíbené omáčky na olivovém základě
  • 1/2 hrnku vypeckovaných zelených oliv, rozpůlených
  • 2 hrnky rukoly
  • 1 hrnek baby špenátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Plátky čerstvé ředkvičky na ozdobu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
stredomorsky_salat_s_mozzarellovymi_tycinkami_a_olivami | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

Aviko Mozzarella Sticks – Mozzarellové tyčinky and Cream Cheese Bites – Kousky z krémového čerstvého sýra připravte podle návodu na obalu.

Vyjměte a nechte okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.

Namarinujte červenou cibuli

Červenou cibuli nakrájejte najemno a marinujte ve směsi octa, vody a špetky cukru alespoň 30 minut nechte marinovat, poté sceďte.

Poskládejte salát

Ve velké salátové míse smíchejte rukolu a baby špenát jako základ salátu. K zelenině přidejte rozpůlená tricolor cherry rajčata, natrhanou Mozzarellu di Buffala, marinovanou červenou cibuli a zelené olivy. Mozzarellové tyčinky rozkrájejte na kousky a společně s kuličkami smetanového sýra je rozložte na salát.

Dresink

Salát pokapejte olivovým olejem a omáčkou. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti a jemně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Poházejte ředkvičkami a na závěr jemně promíchejte a ihned podávejte.

Tip šéfkuchaře

Tento středomořský salát je symfonií chutí a textur se smetanovými sýry, křupavou zeleninou a slanou chutí oliv, to vše v kombinaci s lehkým, voňavým dresinkem. Je perfektní jako samostatné jídlo nebo jako příloha k různým hlavním chodům.

809065_aviko_mozzarellove_tycinky_1000_g_pokrm
kousky_z_kremoveho_cerstveho_syra