Bramborové placky s marmeládou z červené cibule, zakysanou smetanou a grilovanými citrony

Bramborové placky s marmeládou z červené cibule, zakysanou smetanou a grilovanými citrony

Suroviny

10 porcí

  • Aviko Bramborové placky Reibekuchen – 30 kusů (1,8 kg)
  • 1 kg červené cibule
  • 50 ml řepkového oleje
  • 10 g soli
  • 10 g cukru
  • 100 ml bílého vinného octa
  • 600 ml zakysané smetany
  • 6 citrónů
Bramborové placky s marmeládou z červené cibule, zakysanou smetanou a grilovanými citrony

Postup

  1. Připravte Aviko Bramborové placky Reibekuchen podle pokynů na obalu.
  2. Cibuli nakrájejte na proužky, osmahněte a ochuťte solí a cukrem. Přidejte ocet a duste asi 15 minut.
  3. Z citrónů oloupejte kůru. Poté je nakrájejte na srpečky a grilujte.
  4. Placky položte na talíře, zalijte zakysanou smetanou a na každou placku dejte marmeládu z červené cibule. Po stranách položte několik grilovaných citrónových klínků.
  5. Navrch dejte citrónovou kůru.