
Ceviche se sýrovými nugetami Aviko Habanero
Suroviny
4 porce
- 20 nugetů Aviko Habanero sýrové nugety
- 500 g čerstvé chobotnice, vařené a nakrájené na kostičky (volitelně lze přejít na mořského vlka)
- 200 g krevet, oloupaných a vyloupaných
- 1/2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
- 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky
- 1 zelená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky
- 1/2 hrnku čerstvého nasekaného koriandru
- Šťáva ze 4-5 limetek
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička papriky
- 1 zralé rajče, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
- 1/2 okurky, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
- 1/2 papriky
- Sůl a pepř podle chuti

Příprava
Namarinujte mořské plody
V míse smíchejte na kostičky nakrájeného mořského vlka, chobotnice a krevety. Přidejte limetkovou šťávu a ujistěte se, že jsou mořské plody zcela zakryté. Kyselost z limetky „předvaří“ mořské plody. Přikryjte a dejte do chladu asi na 15-20 minut. Ryba by měla vypadat neprůhledně a mírně pevná na dotek, když je hotová.
Připravte si zeleninu
Zatímco se mořské plody marinují, smíchejte v samostatné misce červenou cibuli, červené a zelené chilli, rajčata a okurku. Dochutíme paprikou, solí a pepřem.
Spojte ceviche
Jakmile jsou mořské plody marinované, slijte většinu limetkové šťávy. Smíchejte mořské plody se zeleninovou směsí. Pokapejte olivovým olejem a podle potřeby dochuťte. Jemně vmíchejte nasekaný koriandr.
Habanero Cheese Nuggets připravte podle návodu na obalu.
Seskládejte misku
Ceviche nandejte do servírovací misky nebo jej rozdělte na jednotlivé talíře. Uspořádejte Habanero nugetky kolem ceviche. Ihned podávejte, ozdobené dalšími lístky koriandru a měsíčky limetky na boku.
Tip šéfkuchaře
Toto jídlo je pastvou pro smysly, kombinuje svěžest ceviche s ohnivým křupáním sýrových nugetek Habanero. Je to perfektní předkrm pro letní pokrmy nebo slavnostní setkání.