
Wrap s mozzarellovými tyčinkami a kimchi
Suroviny
4 porce
Na wrap
- 8 Aviko mozzarellových tyčinek
- 4 velké kukuřičné tortilly
- 1 hrnek nahrubo nasekaného hotového kimchi
- 1 lžíce bílých sezamových semínek
- 1 lžíce černých sezamových semínek
- 1 velká mrkev na tenké nudličky
- 2 hrnky trhaného masa (krůtí, kuřecí nebo vepřové maso), vařené a ochucené
- Čerstvá petržel, nasekaná
- Ředkvičky nakrájené na tenké plátky na ozdobu
Na jogurtový dresink
- 1 hrnek čistého jogurtu
- 2 stroužky česneku, mleté
- Sůl a pepř podle chuti
- Šťáva z 1/2 citronu

Příprava
Aviko Mozzarellové tyčinky připravte podle návodu na obalu.
Připravte si jogurtový dresink
V malé misce smíchejte jogurt, mletý česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Rozmixujte dohladka a odstavte.
Seskládejte wrapy
Položte tortillový zábal na čistý povrch. Umístěte dvě tyčinky do středu tortily. Přidejte štědrou lžíci kimchi. Přidejte nakrájenou mrkev a maso na to kimchi. Pokapte jogurtovým dresinkem a posypeme bílým a černým sezamem. Přidejte hrst čerstvé petrželky a plátky ředkviček.
Zabalte a podávejte
Přeložte boky tortilly přes náplně a poté obal pevně srolujte zdola nahoru. Pokud chcete, můžete zábal zlehka grilovat na rozpálené pánvi po dobu 1-2 minut z každé strany, aby se prohřál a zvenku se lehce opekl. Zábal diagonálně rozřízněte napůl a ihned podávejte s extra jogurtovým dresinkem na boku.
Tip šéfkuchaře
Tento wrap je dokonalou směsí smetanových a pikantních chutí s lahodným křupáním ze zeleniny. Směs sezamových semínek dodává oříškovou chuť a nádech křupavosti.