churros_s_makem_kremem_diplomat_a_malinovo-jahodovym_kompotem

Churros s mákem, krémem diplomat a malinovo-jahodovým kompotem

Suroviny

Porce: 4

•             4 Aviko XXL Churros

•             100 g karamelizovaného kondenzovaného Salka

•             30 g máku

 

Na krém diplomat:

•             500 ml mléka

•             4 žloutky

•             50 g kukuřičného škrobu

•             100 g cukru

•             1 lžička vanilkového extraktu

•             50 g másla

•             250 g mascarpone

•             250 ml smetany ke šlehání (35 %)

•             2 g soli

 

Na malinovo-jahodový kompot:

•             150 g malin (čerstvých nebo mražených)

•             150 g jahod (čerstvých nebo mražených)

•             80 g cukru

•             1 lžička citronové šťávy

•             1 lžička kukuřičného škrobu (volitelně, pro zahuštění)

 

Na ozdobu:

•             Čerstvé maliny a jahody

•             Jedlé květiny (volitelné)

churros_s_makem_kremem_diplomat_a_malinovo-jahodovym_kompotem

Příprava

Churros:

•             Osmažte Aviko Churros podle návodu na obalu.

•             Namočte je do karamelizovaného kondenzovaného mléka.

•             Obalte je v máku pro jedinečnou texturu a vytříbenou chuť.

 

Krémový pudink:

•             Zahřejte mléko, dokud nebude horké, ale ne vroucí.

•             V míse vyšlehejte žloutky, cukr, sůl a kukuřičný škrob do hladka.

•             Za stálého míchání postupně nalévejte horké mléko do vaječné směsi.

•             Směs vraťte do hrnce a vařte na středním plameni za stálého míchání, dokud nezhoustne.

•             Přidejte máslo a vanilku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

 

Krém diplomat:

•             Vyšlehejte smetanu ke šlehání.

•             V oddělené misce jemně smíchejte vychladlý pudinkový krém s mascarpone.

•             Do směsi vmíchejte šlehačku, aby byla lehká a vzdušná.

 

Malinovo-jahodový kompot:

•             V hrnci smíchejte maliny, jahody, cukr a citronovou šťávu.

•             Přiveďte k varu a poté vařte 5–7 minut na mírném ohni.

•             Pro hustší konzistenci smíchejte kukuřičný škrob s 1 lžící vody, přidejte do kompotu a vařte další 1–2 minuty.

•             Kompot nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

 

Sestavení nádobí:

•             Na servírovací talíř rozetřete lžičku diplomat krému jako základ.

•             Navrch přidejte 1–2 lžíce malinovo-jahodového kompotu.

•             Churros s mákem elegantně položte na krém.

•             Pro zářivý a poutavý vzhled ozdobte čerstvými bobulemi a jedlými květinami.

Poznámka šéfkuchaře

Je to dezert, který se stane ústředním bodem každého menu. Jeho elegantní prezentace a vytříbené chutě zanechají na vaše hosty trvalý dojem.

Aviko gastro xxl_churros

Produkty Aviko užité v tomto receptu