chili_con_carne_s_wavy_blends_hranolky

Chili con carne s Wavy Blends hranolky

Suroviny

Porce: 4

•             500 g Aviko Wavy Blends s příchutí sýr a cibule

•             200 ml roztavené čedarové omáčky

•             100 g salsy

•             2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky

•             1 lžička pražených semínek kmínu

•             hrst čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného

 

Pro chilli con carne:

•             400 g mletého hovězího masa

•             1 lžíce olivového oleje

•             1 cibule, nadrobno nakrájená

•             2 stroužky česneku, prolisované

•             1 červená chilli paprička, jemně nasekaná (volitelně, pro extra pálivost)

•             1 červená paprika, nakrájená na kostičky

•             1 lžička mletého kmínu

•             1 lžička uzené papriky

•             1 lžička mletého koriandru

•             1/2 lžičky chilli prášku

•             1 plechovka (400 g) nakrájených rajčat

•             1 plechovka (400 g) červených fazolí, scezených a propláchnutých

•             1 lžíce rajského protlaku

•             1/2 hrnku (120 ml) hovězího vývaru

•             sůl a pepř dle chuti

chili_con_carne_s_wavy_blends_hranolky

Příprava

Příprava chilli con carne:

1.            Zahřejte olivový olej ve velké pánvi na středním plameni.

2.            Přidejte cibuli a restujte ji 3–4 minuty, dokud nezměkne.

3.            Vmíchejte česnek a nasekané chilli (pokud používáte) a vařte 1 minutu, dokud nezačne vonět.

4.            Přidejte mleté hovězí maso a povařte, rozdrobte dvěma vařečkami a opékejte, dokud nezhnědne.

5.            Vmíchejte červenou papriku, mletý kmín, uzenou papriku, mletý koriandr a chilli prášek. Promíchejte a vařte 2 minuty.

6.            Přidejte nakrájená rajčata, červené fazole, rajský protlak a hovězí vývar. Dobře promíchejte.

7.            Snižte plamen na minimum, přikryjte pokličkou a nechte 20–25 minut za občasného míchání dusit. Dochuťte solí a pepřem dle chuti.

 

Připravte hranolky:

1.            Hranolky Aviko připravte podle pokynů na obalu dozlatova a do křupava.

2.            Hranolky rozložte na velký servírovací talíř nebo do jednotlivých misek.

 

Jak servírovat:

1.            Hranolky štědře pokapejte rozpuštěnou čedarovou omáčkou.

2.            Na sýrové hranolky lžící položte teplé chilli con carne.

3.            Navrch přidejte kopečky salsy.

 

Obloha:

1.            Pro lepší chuť posypte jarní cibulkou a praženými semínky kmínu.

2.            Dokončete hrstí čerstvých lístků koriandru.

Poznámka šéfkuchaře

Podávejte teplé jako uklidňující a lahodný pokrm pro neformální večeře, herní večery nebo večírky. V kombinaci se studeným pivem nebo limetkovou sodou si vychutnáte perfektní texasko-mexickou pochoutku.

aviko-vroubkovane_siroke_hranolky_s_prichuti_syr_a_cibule