
Miska texasko-mexických churros
Suroviny
Porce: 4
• 8 kusů Aviko XXL Churros
• 200 g salsy (jemné nebo pikantní, dle chuti)
• 200 g guacamole
• 100 ml zakysané smetany
• 1 svazek čerstvého koriandru (hrubě nasekaný)
• 100 g smažené slaniny (křupavé, osmažené na másle)
• 1 limetka, nakrájená na klínky

Příprava
1. Smažte Aviko XXL Churros podle návodu na obalu dozlatova a do křupava.
2. Churros dejte do servírovací mísy jako základ pokrmu.
3. Opečte slaninu na másle do křupava.
4. Vyjměte slaninu z pánve, najemno ji nakrájejte a dejte stranou na posypání.
5. Na jednu stranu mísy, vedle churros, přidejte kopečky salsy a guacamole.
6. Churros štědře pokapejte zakysanou smetanou.
7. Posypte churros křupavými kousky slaniny.
8. Pro zářivý a aromatický nádech ozdobte čerstvými lístky koriandru.
9. Před konzumací přidejte do každé misky klínek limetky pro podtrhnutí pikantní chuti.
Poznámka šéfkuchaře
Podávejte tuto misku churros inspirovanou Mexikem jako zábavnou a slanou svačinku nebo lehké jídlo. Pro osvěžující kontrast ji doplňte ledovou margaritou nebo perlivou vodou s limetkou.