podelne_vroubkovane_hranolky_wavy_blends_s_chobotnici

Podélně vroubkované hranolky Wavy Blends s chobotnicí

Suroviny

Porce: 4

•             500 g Aviko Wavy Blends Paprika

•             4 uvařená chapadla chobotnice, nakrájená na kousky velikosti sousta

•             1 lžička uzené papriky

•             2 lžíce za studena lisovaného olivového oleje

•             1 hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané

•             1 hrst klíčků řeřichy na ozdobu

podelne_vroubkovane_hranolky_wavy_blends_s_chobotnici

Příprava

Připravte hranolky:

1.            Připravte hranolky Aviko Wavy Blends podle pokynů na obalu dozlatova a do křupava. Uchovávejte je v teple.

 

Připravte chobotnici:

1.            Uvařená chapadla chobotnice nakrájejte na kousky velikosti sousta.

2.            Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni.

3.            Přidejte kousky chobotnice a restujte 2–3 minuty, dokud nebudou okraje lehce křupavé.

4.            Posypte uzenou paprikou a promíchejte, aby se rovnoměrně obalila. Sejměte z plotny.

 

Jak servírovat:

1.            Hotové hranolky Aviko Wavy Blends dejte na servírovací talíř.

2.            Na hranolky dejte orestované kousky chobotnice.

3.            Pokapejte zbývajícím olivovým olejem.

 

Obloha:

1.            Posypte čerstvou petrželkou.

2.            Pro svěží a peprný říz přidejte navrch hrst řeřichy

Poznámka šéfkuchaře

Podávejte ihned jako chutný předkrm nebo hlavní chod. Tato kombinace křupavých hranolků, uzené papriky a křehké chobotnice se krásně hodí k vychlazenému bílému vínu nebo perlivé vodě s citronem.

aviko Wavy Blends -vroubkovane_siroke_hranolky_s_paprikovou_prichuti