naladovane_hranolky_indoneskou_arasidovou_omackou_a_nakladanou_zeleninou

Naládované hranolky indonéskou arašídovou omáčkou a nakládanou zeleninou

Suroviny

Porce: 4

•             500 g Aviko Super Crunch 9,5 mm

•             špetka soli

 

Na arašídovou omáčku:

•             150 ml kokosového mléka

•             100 g přírodního arašídového másla (neslazeného)

•             1 lžička sójové omáčky

•             1 lžička hnědého cukru

•             1 stroužek česneku, prolisovaný

•             1/2 lžičky prášku z kafrové limetky nebo jemně nastrouhané limetkové kůry

•             1/2 lžičky limetkové šťávy

•             špetka chilli (dle chuti)

 

Na nakládanou zeleninu:

•             50 g mrkve, nakrájené na tenké proužky

•             50 g ředkvičky daikon, nakrájené na tenké proužky

•             30 g červené cibule, nakrájené na tenké proužky

•             100 ml jablečného octa

•             50 ml vody

•             1 lžíce cukru

•             1/2 lžičky soli

 

Na ozdobu:

•             2 lžíce smažené cibule

•             2 lžíce pražených arašídů

•             1/2 lžičky nasekaných čerstvých listů kafrové limetky (nebo limetkové kůry)

naladovane_hranolky_indoneskou_arasidovou_omackou_a_nakladanou_zeleninou

Příprava

Připravte hranolky:

1.            Hranolky Aviko připravte podle pokynů na obalu dozlatova a do křupava.

2.            Posypte špetkou soli a dejte stranou.

 

Připravte si arašídovou omáčku:

1.            V hrnci smíchejte kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku, hnědý cukr a prolisovaný česnek.

2.            Zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nebude hladká a krémová.

3.            Přidejte prášek z kafrové limetky, limetkovou šťávu a špetku chilli. Dobře promíchejte a dle potřeby dochuťte. Uchovávejte v teple.

 

Připravte si nakládanou zeleninu:

1.            V malém hrnci smíchejte ocet, vodu, cukr a sůl a přiveďte k mírnému varu.

2.            Do žáruvzdorné misky dejte mrkev, ředkev daikon a červenou cibuli a přelijte horkou směsí.

3.            Nechte zeleninu marinovat alespoň 20 minut (nebo ji dejte do lednice pro silnější chuť).

 

Sestavte pokrm, ozdobte a podávejte:

1.            Hranolky rozložte do servírovacích misek nebo talířů.

2.            Hranolky štědře pokapejte teplou arašídovou omáčkou.

3.            Navrch dejte nakládanou zeleninu, smaženou cibulku, pražené arašídy a pro citrusovou chuť posypte čerstvými listy nebo kůrou z kafrové limetky.

4.            Připravte si chutnou a texturně dynamickou misku hranolků s chutěmi inspirovanými jihovýchodní Asií!

Poznámka šéfkuchaře

Toto jídlo nabízí dokonalou rovnováhu křupavých, krémových, pikantních a slaných tónů. Pro dokonalý zážitek ho doplňte osvěžujícím ledovým čajem nebo lehkým pivem.

806704_aviko_super_krupave_hranolky_9.5_mm_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu