
Yakitori a hranolky – Loaded verze
Suroviny
Porce: 4
• 500 g Aviko Super Crunch 9,5 mm hranolků
Kuře yakitori:
• 300 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na kostičky
• 3 lžíce yakitori omáčky
• 1 lžíce sezamového oleje
Nakládané okurky:
• 100 g tenkých plátků čerstvých okurek
• 1 lžíce rýžového octa
• 1 lžička cukru
• 1/4 lžičky soli
Nakládané okurky:
• 50 g tenkých plátků kyselých okurek
Kari majonéza:
• 150 ml majonézy
• 1/2 lžičky kari prášku
• 1 lžička limetkové šťávy
Toppingy:
• 1 lžíce sezamových semínek (směs černých a bílých)
• 2 lžíce nastrouhaného marinovaného zázvoru
• 2 jarní cibulky, nadrobno nakrájené
• Čerstvé listy koriandru
Další omáčka:
• Extra yakitori omáčka na pokapání

Příprava
Připravte si hranolky:
1. Připravte Super křupavé hranolky Aviko Super Crunch dozlatova dle pokynů na obalu.
2. Hranolky lehce osolte a dejte stranou.
Připravte si kuře yakitori:
1. Marinujte nakrájené kuře v omáčce yakitori po dobu 20 minut.
2. Na pánvi rozehřejte sezamový olej na středním plameni a kuře orestujte, dokud nebude zcela opálené a propečené. Dejte stranou.
Připravte si nakládané okurky:
1. V misce smíchejte nakrájené okurky s rýžovým octem, cukrem a solí.
2. Nechte směs marinovat 15 minut a poté slijte přebytečnou tekutinu.
Připravte si kari majonézu:
V malé misce smíchejte majonézu, kari prášek a limetkovou šťávu dohladka.
Sestavte misku:
1. Do servírovací misky dejte Super křupavé hranolky jako základ.
2. Navrch dejte kuře yakitori, nakládané okurky a nakrájené kyselé okurky.
3. Pro větší chuť pokapejte kari majonézou a extra yakitori omáčkou.
Ozdobte a podávejte:
1. Pokrm posypte sezamovými semínky, nastrouhaným marinovaným zázvorem a nasekanou jarní cibulkou.
2. Jako poslední detail přidejte čerstvé lístky koriandru.
Poznámka šéfkuchaře
Tato miska v sobě spojuje dokonalou rovnováhu křupavých hranolků, jemného kuřete yakitori a pikantních okurek, což z ní dělá neodolatelný fusion pokrm!