yakitori_a_hranolky_-_loaded_verze

Yakitori a hranolky – Loaded verze

Suroviny

Porce: 4

•             500 g Aviko Super Crunch 9,5 mm hranolků

 

Kuře yakitori:

•             300 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na kostičky

•             3 lžíce yakitori omáčky

•             1 lžíce sezamového oleje

 

Nakládané okurky:

•             100 g tenkých plátků čerstvých okurek

•             1 lžíce rýžového octa

•             1 lžička cukru

•             1/4 lžičky soli

 

Nakládané okurky:

•             50 g tenkých plátků kyselých okurek

 

Kari majonéza:

•             150 ml majonézy

•             1/2 lžičky kari prášku

•             1 lžička limetkové šťávy

 

Toppingy:

•             1 lžíce sezamových semínek (směs černých a bílých)

•             2 lžíce nastrouhaného marinovaného zázvoru

•             2 jarní cibulky, nadrobno nakrájené

•             Čerstvé listy koriandru

 

Další omáčka:

•             Extra yakitori omáčka na pokapání

yakitori_a_hranolky_-_loaded_verze

Příprava

Připravte si hranolky:

1.            Připravte Super křupavé hranolky Aviko Super Crunch dozlatova dle pokynů na obalu.

2.            Hranolky lehce osolte a dejte stranou.

 

Připravte si kuře yakitori:

1.            Marinujte nakrájené kuře v omáčce yakitori po dobu 20 minut.

2.            Na pánvi rozehřejte sezamový olej na středním plameni a kuře orestujte, dokud nebude zcela opálené a propečené. Dejte stranou.

 

Připravte si nakládané okurky:

1.            V misce smíchejte nakrájené okurky s rýžovým octem, cukrem a solí.

2.            Nechte směs marinovat 15 minut a poté slijte přebytečnou tekutinu.

 

Připravte si kari majonézu:

V malé misce smíchejte majonézu, kari prášek a limetkovou šťávu dohladka.

 

Sestavte misku:

1.            Do servírovací misky dejte Super křupavé hranolky jako základ.

2.            Navrch dejte kuře yakitori, nakládané okurky a nakrájené kyselé okurky.

3.            Pro větší chuť pokapejte kari majonézou a extra yakitori omáčkou.

 

Ozdobte a podávejte:

1.            Pokrm posypte sezamovými semínky, nastrouhaným marinovaným zázvorem a nasekanou jarní cibulkou.

2.            Jako poslední detail přidejte čerstvé lístky koriandru.

Poznámka šéfkuchaře

Tato miska v sobě spojuje dokonalou rovnováhu křupavých hranolků, jemného kuřete yakitori a pikantních okurek, což z ní dělá neodolatelný fusion pokrm!

806704_aviko_super_krupave_hranolky_9.5_mm_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu