
Muffiny s Churros
Suroviny
12 porcí
- 12 Aviko Straight Churros
- moučkový cukr
- skořice
Na muffiny
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- 1/2 hrnku oleje (např. řepkového)
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na polevu
- 1 hrnek měkkého smetanového sýra
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání alespoň 30 %
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g bílé čokolády, rozpuštěné a vychladlé

Příprava
Připravte muffiny
Troubu předehřejte na 175 °C a formu na muffiny vyložte papírovou vložkou. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. V samostatné misce smíchejte zakysanou smetanu, olej, vejce a vanilkový extrakt, dokud se dobře nespojí. Smíchejte mokré suroviny se suchými surovinami a míchejte, dokud se nespojí. Naplňte košíčky do dvou třetin a pečte 18–20 minut, nebo proveďte zkoušku špejlí. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Připravte Aviko Churros
Usmažte Churros dozlatova a dokřupava, poté je nechte okapat na papírových utěrkách. Skořici a cukr smíchejte dohromady a teplé okapané Churros ve směsí obalte. Dejte stranou a nechte zcela vychladnout.
Udělejte polevu
Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr do hladka. Přidejte šlehačku, moučkový cukr a vanilkový extrakt a šlehejte, dokud nebude krémová a dobře spojená. Jemně vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu, dokud není poleva hladká.
Dofinišujte muffiny
Jakmile muffiny vychladnou, namažte nebo nastříkejte tvarohovou polevou. Do každého muffinu zapíchněte jedno Churro. Případně posypte polevu trochou směsi skořice a cukru pro extra chuť. Košíčky ihned podávejte nebo je skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici, dokud nejsou připraveny k podávání.
Tip šéfkuchaře
Tyto cupcaky nabízejí nádech chutného dezertu, kombinující bohatou a krémovou texturu polevy ze smetanového sýra s křupáním Churros se skořicí a cukrem. Jsou ideální pro každou oslavu nebo jako speciální pohoštění, které si můžete užít každý den.