
Sýrový talíř s pikantním jogurtovým dipem
Suroviny
4 porce
- 6 ks Aviko Habanero Cheese Nuggets
- 6 ks Aviko Chili Cheddar Black Nuggets
- 6 ks Aviko Chili Cheddar Cheese Nuggets
- 1 hrnek Padrón paprik
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 hrnek bílého jogurtu
- 2 lžíce kokosové rostlinné smetany
- 1 lžíce čerstvé máty, jemně nasekané
- Kůra a šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti

Příprava
Aviko nugety připravte podle návodu na obalu.
Po usmažení je nechte mírně vychladnout, než napíchnete každý nuget dřevěnou tyčinkou pro snadné podávání.
Uvařte papriky Padrón
Rozpalte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte olivový olej. Jakmile je olej rozpálený, přidejte papriky Padrón a opékejte za občasného obracení, dokud nejsou zvenku puchýřky. Dochutíme solí.
Připravte si pikantní jogurtový dip
V misce smíchejte bílý jogurt a kokosovou smetanu. Vmícháme nasekanou mátu a přidáme kůru a šťávu z limetky. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Sestavte talíř
Na velký servírovací talíř naaranžujte sýrové nugety a opečené papriky Padrón. Umístěte misku s pikantním jogurtovým dipem do středu talíře. V případě potřeby ozdobte měsíčky limetky a dalšími lístky máty. Pobídněte hosty, aby chytili špíz se sýrovými nugetami a paprikami a namáčeli je do pikantní jogurtové omáčky.
Tip šéfkuchaře
Tento talíř je o vyvážení pikantnosti sýrových nugetek a paprik s jemným, osvěžujícím jogurtovým dipem. Máta a limetka poskytují výbuch svěžesti, který doplňuje bohaté chutě nugetů.