
Loaded cibulové kroužky s treskou a sýrovou omáčkou
Suroviny
- 4 Cibulové kroužky Aviko
- 100 g filé z tresky bez kůže
- 30 g sýra čedar
- 20 g barevného pepře
- 10 g másla
- 10 g pažitky
- 5 g pšeničné mouky
- 80 ml mléka
- 20 ml olivového oleje
- 1 g kurkumy
- 1 g muškátového oříšku
- 1 g uzené sladké papriky
- rozmarýn
- stroužek česneku
- sůl, pepř
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
- Cibulové kroužky připravte podle návodu na obalu.
- Filé z tresky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Osmažte na másle dozlatova.
- Na talíř položte cibulové kroužky, přidejte tresku a přelijte sýrovou omáčkou. Posypte polovinou pažitky.
Sýrová omáčka
- Rozpusťte máslo, přidejte mouku a restujte jíšku asi 1,5 minuty.
- Přidejte studené mléko a kurkumu. Zahřejte (nevařte).
- Nakonec přidejte nastrouhaný sýr a dochuťte muškátovým oříškem a uzenou paprikou. Vařte, dokud se sýr nerozpustí.
- Přidejte nadrobno nakrájenou papriku a část pažitky.