moules_-_frites_a_kari_majonezou

Moules - Frites a kari majonézou

Suroviny

Porce: 4

•             500 g Aviko Super Crunch 9,5 mm hranolků se slupkou

•             špetka soli

 

Na marinované slávky:

•             300 g čerstvých slávek

•             1 lžíce olivového oleje

•             1 stroužek česneku, prolisovaný

•             100 ml bílého vína

•             1 lžička jablečného nebo vinného octa

•             1/2 lžičky celozrnné hořčice

•             sůl a pepř dle chuti

 

Na kari majonézu:

•             150 ml majonézy

•             1/2 lžičky kari prášku

•             1/4 lžičky mletého kmínu

•             1/2 lžičky citronové šťávy

•             špetka soli

 

Na směs:

•             50 g sladké cibule, jemně nasekané

•             50 g celeru, nakrájeného na kostičky

•             50 g okurky, nadrobno nakrájené

•             1/2 lžičky hořčičných semínek

•             1/2 jalapeño papričky, jemně nasekané

 

Na ozdobu:

•             Pikantní rajčatová omáčka nebo protlak (volitelně)

•             Čerstvé bylinky (petržel nebo koriandr)

•             Pomerančový klínek (volitelné)

moules_-_frites_a_kari_majonezou

Příprava

Připravte hranolky:

1.            Hranolky Aviko připravte podle návodu na obalu dozlatova a do křupava. Osolte a dejte stranou.

 

Připravte marinované slávky:

1.            Na pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Orestujte česnek, dokud nezavoní.

2.            Přidejte slávky a zalijte bílým vínem. Přikryjte pokličkou a vařte 5–7 minut, dokud se slávky neotevřou.

3.            Vmíchejte ocet, hořčici a dochuťte solí a pepřem. Sejměte z plotny a dejte stranou.

 

Připravte si kari majonézu:

1.            V misce smíchejte majonézu, kari prášek, mletý kmín, citronovou šťávu a špetku soli do hladka. Dejte stranou k podávání.

 

Připravte směs:

1.            V malé misce smíchejte cibuli, celer, okurku, hořčičná semínka a jalapeño. Dobře promíchejte a dejte stranou.

 

Jak servírovat:

1.            Křupavé hranolky rozložte na velký servírovací talíř nebo na jednotlivé talíře.

2.            Navrch dejte marinované slávky a nakládanou směs.

3.            Přidejte lžičky kari majonézy a pokapejte pikantní rajčatovou omáčkou (volitelně).

 

Ozdobte a podávejte:

1.            Ozdobte čerstvými bylinkami, jako je petržel nebo koriandr.

2.            V případě potřeby přidejte klínek pomeranče pro citrusový nádech.

Poznámka šéfkuchaře

Toto osvěžující jídlo kombinuje křupavou chutnost hranolků s pikantní chutí marinovaných slávek a kari majonézy. Podávejte ihned s osvěžujícím pivem nebo perlivou vodou pro dokonalý požitek!

806698_aviko_super_krupave_hranolky_se_slupkou_9.5_mm_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu