naladovane_batatove_hranolky_s_rajcaty_limetkou_a_kardamomovym_dipem | Recepty Aviko pro gastronomii

Naládované batátové hranolky s rajčaty, limetkou a kardamomovým dipem

Suroviny

4 porce

Na hranolky

  • 500 g Aviko batátových hranolků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky černého pepře, čerstvě mletého
  • 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
  • 1 lžíce javorového sirupu

Na dip

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 zelená chilli paprička nakrájená najemno
  • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
  • 4 cherry rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • Šťáva a kůra z 1 limetky
  • 1 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
naladovane_batatove_hranolky_s_rajcaty_limetkou_a_kardamomovym_dipem | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

Připravte Aviko Batátové hranolky​​ podle návodu na obalu.

Hned po osmažení v misce promíchejte batátové hranolky s olivovým olejem, kmínem, kardamomem, černým pepřem a solí. Jakmile je hotovo, pokapte javorovým sirupem a promíchejte.

Připravte dip z rajčat a kardamomu

V hrnci rozehřejte na středním plameni olivový olej. Orestujte česnek, zelené chilli a šalotku do změknutí a vůně. Vmíchejte na kostičky nakrájená rajčata a rajčatový protlak a několik minut povařte. Přidejte cukr, kardamom a kmín. Vařte, dokud se rajčata nerozpadnou a omáčka nezhoustne. Omáčku dochuťte limetkovou šťávou, kůrou a čerstvým koprem. Dochuťte solí a pepřem.

Horké batátové hranolky podávejte s rajčatovou limetkou a kardamomovou omáčkou nebo stranou k namáčení. Případně přidejte také omáčku chimichurri.

Tip šéfkuchaře

Sladkost javorového sirupu doplní koření a dodá hranolkům lahodnou karamelizovanou notu.

aviko_batatove_hranolky_9,5_mm_2270_g_pokrm