
Náladované hranolky – avokádo, hovězí maso a kimči
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs hranolků
- 250 g žampionů
- 1 list nori
- 300 g kimči (chlazené)
- 3 lžíce (japonské) majonézy
- 1 lžička sezamového oleje
- 1-2 lžičky limetkové šťávy
- 4 steaky
- 2 lžíce oleje
- 1 avokádo
- 2 lžíce smažené cibule
- 2 lžičky furikake
- 2-3 snítky máty nebo koriandru

Příprava
- Očistěte houby a nakrájejte na čtvrtky. List nori nakrájejte na proužky.
- Rozmixujte pomocí ručního mixéru 1 lžíci kimči s majonézou.
- Přidejte sezamový olej a ochuťte limetkovou šťávou.
- Připravte vroubkované hranolky podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejte olej. Steaky osušte papírovými utěrkami a posypte je solí a pepřem. Steaky smažte 1-2 minuty z každé strany dohněda a uvnitř do růžova nebo podle potřeby.
- Nechte maso 5 minut odpočívat v alobalu. Mezitím 5 minut smažte houby, dokud nezhnědnou a nejsou uvařené. Avokádo nakrájejte na kostičky.
- Steaky nakrájejte na plátky. Hranolky přeložte lžící na servírovací talíř nebo na 4 talíře.
- Navrstvěte steak s houbami, zbytkem kimči a avokádem na hranolky.
- Hranolky posypte proužky nori, smaženou cibulkou a furikake. Dozdobte lístky z větviček bylinek.