naladovane_hranolky_avokado_hovezi_maso_a_kimci

Náladované hranolky – avokádo, hovězí maso a kimči

Suroviny

4 porce

  • 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs hranolků 
  • 250 g žampionů 
  • 1 list nori 
  • 300 g kimči (chlazené) 
  • 3 lžíce (japonské) majonézy  
  • 1 lžička sezamového oleje 
  • 1-2 lžičky limetkové šťávy  
  • 4 steaky 
  • 2 lžíce oleje 
  • 1 avokádo 
  • 2 lžíce smažené cibule  
  • 2 lžičky furikake 
  • 2-3 snítky máty nebo koriandru
naladovane_hranolky_avokado_hovezi_maso_a_kimci

Příprava

  1. Očistěte houby a nakrájejte na čtvrtky. List nori nakrájejte na proužky. 
  2. Rozmixujte pomocí ručního mixéru 1 lžíci kimči s majonézou.  
  3. Přidejte sezamový olej a ochuťte limetkovou šťávou. 
  4. Připravte vroubkované hranolky podle návodu na obalu. 
  5. Na pánvi rozehřejte olej. Steaky osušte papírovými utěrkami a posypte je solí a pepřem. Steaky smažte 1-2 minuty z každé strany dohněda a uvnitř do růžova nebo podle potřeby. 
  6. Nechte maso 5 minut odpočívat v alobalu. Mezitím 5 minut smažte houby, dokud nezhnědnou a nejsou uvařené. Avokádo nakrájejte na kostičky. 
  7. Steaky nakrájejte na plátky. Hranolky přeložte lžící na servírovací talíř nebo na 4 talíře. 
  8. Navrstvěte steak s houbami, zbytkem kimči a avokádem na hranolky. 
  9. Hranolky posypte proužky nori, smaženou cibulkou a furikake. Dozdobte lístky z větviček bylinek.
aviko-vroubkovane_siroke_hranolky_s_prichuti_cesnek_a_bylinky