
Náladované hranolky tagliata
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs hranolků
- 250 g zelené fazolky
- 25 g rukoly
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky kaparů
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička balzamikového octa
- 4 steaky ze svíčkové v pokojové teplotě
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g polosušených rajčat
- 50 g vloček parmazánu

Příprava
- Vroubkované hranolky připravte podle návodu na obalu.
- Očistěte zelené fazolky. Povařte 4 minuty v osolené vodě, dokud nejsou al dente.
- Rukolu nakrájejte nahrubo. Česnek nastrouhejte a kapary nasekejte nadrobno. Smíchejte česnek a kapary s extra panenským olivovým olejem. Přidejte balzamikový ocet. Vmíchejte rukolu a dochuťte ji solí a pepřem.
- Rozehřejte grilovací pánev. Steaky ze svíčkové osušte. Maso potřete z obou stran olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
- Ogrilujte steaky ze svíčkové z každé strany 1 minutu, dokud nebudou pěkně ožehnuté a uvnitř stále růžové. Maso zabalte do alobalu nechte 5 minut odpočívat.
- Lžící naložte na servírovací talíř nebo na 4 talíře hranolky. Steaky ze svíčkové nakrájejte na plátky a položte je na hranolky. Navrch rozdělte rukolovou salsu, rajčata a parmazánové vločky.