naladovane-hranolky-tagliata

Náladované hranolky tagliata

Suroviny 

4 porce 

  • 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs hranolků 
  • 250 g zelené fazolky  
  • 25 g rukoly 
  • 1 stroužek česneku 
  • 2 lžičky kaparů 
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje  
  • 1 lžička balzamikového octa 
  • 4 steaky ze svíčkové v pokojové teplotě  
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 100 g polosušených rajčat  
  • 50 g vloček parmazánu 
naladovane-hranolky-tagliata

Příprava

  1. Vroubkované hranolky připravte podle návodu na obalu. 
  2. Očistěte zelené fazolky. Povařte 4 minuty v osolené vodě, dokud nejsou al dente. 
  3. Rukolu nakrájejte nahrubo. Česnek nastrouhejte a kapary nasekejte nadrobno. Smíchejte česnek a kapary s extra panenským olivovým olejem. Přidejte balzamikový ocet. Vmíchejte rukolu a dochuťte ji solí a pepřem. 
  4. Rozehřejte grilovací pánev. Steaky ze svíčkové osušte. Maso potřete z obou stran olivovým olejem a posypte solí a pepřem. 
  5. Ogrilujte steaky ze svíčkové z každé strany 1 minutu, dokud nebudou pěkně ožehnuté a uvnitř stále růžové. Maso zabalte do alobalu nechte 5 minut odpočívat. 
  6. Lžící naložte na servírovací talíř nebo na 4 talíře hranolky. Steaky ze svíčkové nakrájejte na plátky a položte je na hranolky. Navrch rozdělte rukolovou salsu, rajčata a parmazánové vločky. 
aviko-vroubkovane_siroke_hranolky_s_prichuti_cesnek_a_bylinky