
Náladované hranolky – BBQ kuře na grilu
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Wavy Blends Paprika hranolků
- 2 pomeranče
- 1 lžička kari
- 2 lžičky sušeného oregana
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 kuřecí stehna
- 1 malá cibule
- 1/2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce tmavého cukru krupice
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 200 ml rajčatového kečupu
- 250 g cherry rajčat
- 1 červená cibule
- 2 lžíce pažitky
- 100 ml šlehačky
- 75 g strouhaného čedaru
- 3 lžíce majonézy

Příprava
- Předehřejte troubu na 120 °C. Pomeranče vydrhněte a nastrouhejte z nich kůru. Vymačkejte šťávu. Smíchejte pomerančovou šťávu a kůru s kari a oreganem. Osolte a opepřete.
- Položte kuřecí stehna do pekáče těsně k sobě. Zalijte pomerančovou směsí. Nádobu pevně přikryjte alobalem. Uzavřete druhým plátem alobalu, aby nemohla unikat vlhkost.
- Pečte kuřecí stehna přikrytá alobalem v předehřáté troubě asi 3 hodiny.
- Mezitím si připravte barbecue omáčku. Cibuli nastrouhejte nahrubo.
- Cibuli smíchejte s vinným octem, krupicovým cukrem, paprikou (nebo podle chuti ještě trochu víc) a kečupem.
- Kuře nechte vychladnout, stáhněte kůži a dvěma vidličkami rozcupujte maso od kostí (kuře vyjměte). Maso v pekáči vyklopte do šťávy z pečení.
- Vroubkované hranolky připravte podle návodu na obalu. Na pánvi prohřejte kuře s polovinou grilovací omáčky. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a cibuli na půlkolečka. Nasekejte pažitku.
- V hrnci zahřejte smetanu. Přidejte sýr a nechte jej v teplé smetaně rozpustit do hladka.
- Hranolky přeložte na servírovací talíř nebo na 4 talíře. Rozdělte na ně kuřecí maso, rajčata a červenou cibuli. Lžící přelijte zbytek barbecue omáčky. Závěrem naládované hranolky přelijte sýrovým krémem. Posypte pažitkou a podávejte s majonézou.