naladovane_hranolky_zelenina_a_slehana_ricotta

Náladované hranolky – zelenina a šlehaná ricotta

Suroviny

4 porce

  • 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs hranolků 
  • 1 lžíce piniových oříšků 
  • 400 g zeleného chřestu  
  • 1 cuketa 
  • 3 lžíce olivového oleje  
  • 250 g lusků mladého hrášku  
  • 250 g ricotty 
  • 100 g polosušených rajčat  
  • 25 g parmazánu 
  • 3 snítky bazalky 
naladovane_hranolky_zelenina_a_slehana_ricotta

Příprava

  1. Vroubkované hranolky připravte podle návodu na obalu. 
  2. Na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova a vysypte je na talíř. 
  3. Ořízněte dřevnaté konce chřestu a nakrájejte na 4cm špalíky. Cuketu nakrájejte na kostičky. 
  4. Rozehřejte na pánvi olivový olej. Chřest a lusky restujte 4 minuty. Přidejte cuketu a zeleninu restujte další 2-3 minuty, dokud není al dente. Osolte a opepřete. 
  5. Šlehejte ricottu ručním mixérem 1 minutu do krémové konzistence. 
  6. Hranolky rozdělte na 4 talíře nebo velký servírovací talíř. Rozdělte na ně zeleninu a rajčata. Navrch dejte lžíci rozšlehané ricotty. 
  7. Posypte sýrem a lístky bazalky.
aviko-vroubkovane_siroke_hranolky_s_prichuti_cesnek_a_bylinky