
Náladované hranolky – zelenina a šlehaná ricotta
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs hranolků
- 1 lžíce piniových oříšků
- 400 g zeleného chřestu
- 1 cuketa
- 3 lžíce olivového oleje
- 250 g lusků mladého hrášku
- 250 g ricotty
- 100 g polosušených rajčat
- 25 g parmazánu
- 3 snítky bazalky

Příprava
- Vroubkované hranolky připravte podle návodu na obalu.
- Na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova a vysypte je na talíř.
- Ořízněte dřevnaté konce chřestu a nakrájejte na 4cm špalíky. Cuketu nakrájejte na kostičky.
- Rozehřejte na pánvi olivový olej. Chřest a lusky restujte 4 minuty. Přidejte cuketu a zeleninu restujte další 2-3 minuty, dokud není al dente. Osolte a opepřete.
- Šlehejte ricottu ručním mixérem 1 minutu do krémové konzistence.
- Hranolky rozdělte na 4 talíře nebo velký servírovací talíř. Rozdělte na ně zeleninu a rajčata. Navrch dejte lžíci rozšlehané ricotty.
- Posypte sýrem a lístky bazalky.