
Náladované hranolky – bravas-style
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Wavy Blends Paprika hranolků
- 200 g choriza (klobásy)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 červené špičaté papriky
- 50 g (uzených) mandlí
- 1 svazek plocholisté petrželky
- 3 lžíce aioli
- 3 lžíce salsy brava
- (zavařená nebo domácí, viz tip) 1/2 lžičky mleté uzené papriky

Příprava
- Vroubkované hranolky připravte podle návodu na obalu.
- Nakrájejte chorizo na půlkolečka. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Chorizo smažte 5 minut do křupava.
- Mezitím nakrájejte papriky na kolečka. Mandle a petrželku nasekejte nahrubo.
- Hranolky naskládejte na servírovací prkénko nebo na 4 talíře. Rozdělte na ně kolečka papriky, chorizo a mandle.
- Zakápněte aioli a salsou. Posypte petrželkou a paprikou.