naladovane_hranolky_bravas_style

Náladované hranolky – bravas-style

Suroviny

4 porce

  • 600 g Aviko Wavy Blends Paprika hranolků 
  • 200 g choriza (klobásy)  
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 2 červené špičaté papriky  
  • 50 g (uzených) mandlí 
  • 1 svazek plocholisté petrželky  
  • 3 lžíce aioli 
  • 3 lžíce salsy brava 
  • (zavařená nebo domácí, viz tip) 1/2 lžičky mleté uzené papriky 
naladovane-hranolky-bravas-style

Příprava

  1. Vroubkované hranolky připravte podle návodu na obalu.
  2. Nakrájejte chorizo na půlkolečka. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Chorizo smažte 5 minut do křupava. 
  3. Mezitím nakrájejte papriky na kolečka. Mandle a petrželku nasekejte nahrubo. 
  4. Hranolky naskládejte na servírovací prkénko nebo na 4 talíře. Rozdělte na ně kolečka papriky, chorizo a mandle. 
  5. Zakápněte aioli a salsou. Posypte petrželkou a paprikou. 
aviko Wavy Blends -vroubkovane_siroke_hranolky_s_paprikovou_prichuti