salat_s_hermelinem_a_malinovym_vinaigrettem | Recepty Aviko pro gastronomii

Salát s hermelínem a malinovým vinaigrettem

Suroviny

2 porce

Na salát

  • 2 hrnky rukoly (rukola)
  • 1 hrnek polníčku
  • 1 hrnek tricolor cherry rajčat, rozpůlených
  • 1/2 hrnku jahod, nakrájených na plátky
  • 1/4 hrnku marinované plátky červené cibule
  • 1/4 hrnku sušených rajčat, nakrájených
  • Čerstvé maliny na ozdobu
  • Řeřicha na ozdobu

Na malinový vinaigrette

  • 1/2 hrnku malinového coulis
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce octa (jablečný, vinný)
  • 1 lžička dijonské hořčice se semínky
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Kapka balzamikového octa s lanýžem
salat_s_hermelinem_a_malinovym_vinaigrettem | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

Připravte Aviko Camembert Bites podle návodu na obalu

Dejte stranou na papírové ubrousky okapat.

Připravte si malinový vinaigrette

V misce prošlehejte malinový coulis, med, ocet a hořčici, dokud se dobře nespojí. Postupně přišlehejte olivový olej, abyste emulgovali vinaigrette. Dochuťte solí a černým pepřem podle chuti.

Připravte si salát

Ve velké salátové míse smíchejte rukolu, jehněčí salát, cherry rajčata, jahody, červenou cibuli a sušená rajčata.

Zálivka

Salát pokapejte malinovým vinaigrettem a zlehka pokapejte. Na upravený salát naaranžujte Aviko Camembert Bites.

Ozdobte a podávejte

Ozdobte čerstvými malinami a řeřichou. Salát pokapejte trochou lanýžového balsamica pro extra nádech luxusu. Salát podávejte okamžitě a nabízí kombinaci chutí a textur, které vaše hosty jistě potěší.

Tip šéfkuchaře

Tento salát je pastvou pro smysly, mísí krémovost hermelínového kousnutí se svěžestí zeleniny a pikantní sladkostí bobulového vinaigrette. Zahrnutí lanýžového balsamica přidává prvek dekadence, který povyšuje toto jídlo na gurmánský status.

Aviko gastro camembertove_kousky

Produkty Aviko užité v tomto receptu