
Salát s hermelínem a malinovým vinaigrettem
Suroviny
2 porce
Na salát
- 2 hrnky rukoly (rukola)
- 1 hrnek polníčku
- 1 hrnek tricolor cherry rajčat, rozpůlených
- 1/2 hrnku jahod, nakrájených na plátky
- 1/4 hrnku marinované plátky červené cibule
- 1/4 hrnku sušených rajčat, nakrájených
- Čerstvé maliny na ozdobu
- Řeřicha na ozdobu
Na malinový vinaigrette
- 1/2 hrnku malinového coulis
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce octa (jablečný, vinný)
- 1 lžička dijonské hořčice se semínky
- 1/4 hrnku olivového oleje
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Kapka balzamikového octa s lanýžem

Příprava
Připravte Aviko Camembert Bites podle návodu na obalu
Dejte stranou na papírové ubrousky okapat.
Připravte si malinový vinaigrette
V misce prošlehejte malinový coulis, med, ocet a hořčici, dokud se dobře nespojí. Postupně přišlehejte olivový olej, abyste emulgovali vinaigrette. Dochuťte solí a černým pepřem podle chuti.
Připravte si salát
Ve velké salátové míse smíchejte rukolu, jehněčí salát, cherry rajčata, jahody, červenou cibuli a sušená rajčata.
Zálivka
Salát pokapejte malinovým vinaigrettem a zlehka pokapejte. Na upravený salát naaranžujte Aviko Camembert Bites.
Ozdobte a podávejte
Ozdobte čerstvými malinami a řeřichou. Salát pokapejte trochou lanýžového balsamica pro extra nádech luxusu. Salát podávejte okamžitě a nabízí kombinaci chutí a textur, které vaše hosty jistě potěší.
Tip šéfkuchaře
Tento salát je pastvou pro smysly, mísí krémovost hermelínového kousnutí se svěžestí zeleniny a pikantní sladkostí bobulového vinaigrette. Zahrnutí lanýžového balsamica přidává prvek dekadence, který povyšuje toto jídlo na gurmánský status.