chute_stredomori Aviko Mozzarella Bites

Chutě Středomoří

Suroviny

Porce: 4

•             16 kousků Aviko Mozzarella Bites

•             8 plátků prosciutta

•             1 malý meloun (cantaloupe nebo medový meloun), vydlabaný do kuliček

•             16 kulatých třešňových feferonek (mírně pálivých nebo pikantních, dle chuti)

•             1 hrst čerstvých bazalkových lístků

•             50 g rukoly

•             2 lžíce balsamikového krému

•             2 lžíce olivového oleje

chute_stredomori Aviko Mozzarella Bites

Příprava

Připravte si košíčky na prosciutto:

1.            Předehřejte troubu na 100 °C.

2.            Do každého otvoru plechu na pečení muffinů vložte plátek prosciutta a jemně jej přitlačte, aby vytvořil tvar šálku.

3.            Pečte 1 hodinu, dokud prosciutto nebude křupavé a nebude držet tvar.

4.            Vyjměte košíčky z trouby a nechte je před vyjmutím z plechu zcela vychladnout.

 

Přípravte si Mozzarella Bites:

1.            Připravte podle návodu na obalu dozlatova a do křupava.

2.            Nechte stranou mírně vychladnout.

 

Připravte si meloun:

1.            Pomocí lisovadla na meloun vydlabejte z melounu malé kuličky a dejte je stranou.

 

Sestavte košíčky na prosciutto a podávejte:

1.            Na dno každého košíčku z prosciutta dejte několik lístků rukoly a bazalky.

2.            Do každého košíčku navrch přidejte 2 kuličky melounu, 2 feferonky a 2 kousky Mozzarella Bites.

3.            Každý košíček pokapejte trochou balsamikového krému a olivového oleje pro dochucení.

4.            Uspořádejte košíčky s prosciuttem na servírovací talíř. V případě potřeby ozdobte dalšími bazalkovými lístky nebo špetkou soli a čerstvě mletého pepře.

Poznámka šéfkuchaře

Podávejte tyto elegantní a chutné kousky jako sofistikovaný předkrm na setkání, večírky nebo speciální večeře. Skvěle se hodí k osvěžujícímu bílému vínu nebo šumivému proseccu.

kousky_mozzarelly_v_krupavem_obalu_aviko gastro