
Poke Bowl s obalovanými kuličkami smetanového sýra od Avika
Suroviny
1 porce
- 5 ks Aviko Cream Cheese Bites – kousků z krémového čestvého sýra
- 100 g čerstvého lososa nakrájeného na kostky
- 2 lžíce omáčky unagi (úhoř).
- 1/4 hrnku salátu wakame
- 1/4 hrnku edamame (lusky nezrálých sojových bobů), vyloupaných a uvařených
- Nakládaný zázvor, podle chuti
- 1/4 hrnku sladké kukuřičky z pixly
- 1 plátky řasy Nori, nakrájený na tenké proužky
- 1 lžíce sriracha
- 2 lžíce majonézy
- Poke omáčka (poke omáčka dle vašeho výběru)
Sushi rýže
- 1 hrnek sushi rýže
- 1 a 1/4 hrnku vody
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli

Příprava
Připravte sushi rýži
Rýži na sushi proplachujte ve studené vodě, dokud voda neteče úplně čistá. Rýži uvařte podle návodu na obalu nebo použijte rýžovar. Jakmile je rýže uvařená, jemně vmíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, dokud je rýže ještě teplá. Před sestavením misky nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Udělejte Sriracha dip
V malé misce smíchejte Srirachu a majonézu, vyšlehejte dohladka.
Aviko Cream Cheese Bites připravte podle návodu na obalu.
Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce.
Seskládejte misku
Vychladlou sushi rýži dejte na dno misky. Na rýži položte kostky lososa. Lososa pokapeme omáčkou Unagi. Na rýži kolem lososa úhledně položte salát wakame, edamame, sladkou kukuřici a nakládaný zázvor. Do misky přidejte Aviko Cream Cheese Bites . Po celé míse posypte nudličky nori.
Ozdobte a podávejte
Suroviny pokapejte majonézou sriracha. Nalijte na mísu velké množství vaší hotové omáčky poke podle potřeby. Podávejte okamžitě a nechte své hosty vychutnat si lahodnou směs chutí a textur!
Tip šéfkuchaře
Tato Poke Bowl kombinuje krémovost smaženého Cream Cheese Bites s čerstvou, pikantní chutí klasických poke ingrediencí, doplněnou pikantní omáčkou unagi a pikantní Sriracha dipem. Je to perfektní jídlo pro každou denní dobu a určitě uspokojí ty, kteří mají rádi spojení japonských a západních chutí.