ŘECKÉ MEZZE
SLOŽENÍ
AVIKO
8 cibulových kroužků s rostlinnou náplní s příchutí sýra
8 kuliček rostlinného snacku s kuřecí příchutí
300 g hranolků Grip 'n Dip
OSTATNÍ
4 grilované jehněčí kotlety*
2 řecké pita chleby
1 porce pečených hroznů*
1 porce grilovaných lilků s česnekem a bylinkami*
12 datlí bez pecky
OMÁČKY
1 porce (domácích) tzatziki*
1 porce našlehané fety
*PRAŽENÉ HROZNY - 4 PORCE
Předehřejte troubu na 200 °C. Rozdělte 1 svazek 600 g (malých) modrých hroznů na menší hrozny a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Hrozny pokapejte olivovým olejem a pečte je v předehřáté troubě 20 minut, dokud nezískají intenzivní chuť a šťavnatost. Hrozny nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Skladujte je přikryté na chladném místě nebo v lednici.
GRILOVANÉ LILKY S ČESNEKEM A BYLINKAMI - 4 PORCE
Nakrájejte 300 gramů (mini) lilků. Potřete je 3 lžícemi olivového oleje a grilujte na grilovací pánvi nebo na grilu, dokud nezměknou. Grilované lilky naložte do olivového oleje se 2 stroužky česneku nakrájenými na plátky a jemně nasekanou petrželkou, koprem a/nebo oreganem. Grilované lilky skladujte zakryté na chladném místě.
*GRILOVANÉ JEHNĚČÍ KOTLETY - 8 KUSŮ
Osušte 8 jehněčích kotlet. Kotlety potřete z obou stran olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
Jehněčí kotlety grilujte 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou pěkně hnědé a růžové nebo dokud nejsou uvnitř propečené. Podávejte je horké.