
Rösti Bites s masala kořením a tamarindovou omáčkou
Suroviny
Porce: 4
- 48 Aviko Rösti Bites
- 1 lžička chaat masala
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- Sůl podle chuti
Na tamarindovou omáčku
- 1/4 hrnku tamarindové pasty
- 1/4 hrnku vařící voda
- 2 lžíce cukru nebo podle chuti
- 1/2 lžičky země kmín
- Sůl podle chuti
Na jogurtový dresink
- 1 hrnek řeckého jogurtu
- Šťáva z 1/2 limetky
- 1 polévková lžíce olivový olej
- Sůl podle chuti
Na ozdobu
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 zelená chilli paprička, nakrájená na plátky
- 1 lžíce semínek koriandru, lehce rozdrcených
- 1 lžička semen nigelly (semena černé cibule)
- Čerstvý koriandr (koriandr), nasekaný

Příprava
Připravte si tamarindovou omáčku
Tamarindovou pastu rozpusťte ve vroucí vodě a přeceďte přes síto, abyste odstranili veškeré pevné částice. Do tamarindové tekutiny přidejte cukr, mletý kmín a sůl. Upravte koření a sladkost podle chuti.
Smícháme jogurtovou zálivku
V malé misce smíchejte řecký jogurt, limetkovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Mixujte, dokud nebude hladká a krémová.
Aviko Rösti Bites připravte podle návodu na obalu.
Odstraňte a vypusťte přebytečný olej na papírové ubrousky. Ještě horké párkrát prohoďte spolu Rösti Bites s chaat masalou, mletou kurkumou a špetkou soli.
Seskládejte na talíř
Na dno servírovacího talíře rozetřete vrstvu řeckého jogurtového dresingu. Naaranžujte okořeněné Rösti Bites na jogurtovou směs. Bohatě zakápněte tamarindovou omáčkou. Navrch přisypte nakrájenou červenou cibuli, zelené chilli, drcená semínka koriandru, semínka nigelly a čerstvý koriandr. Podávejte doplněná extra tamarindovou omáčkou a jogurtovým dresinkem stranou.
Tip šéfkuchaře
Kombinace pikantní tamarindové omáčky a teplého masala koření vytváří nádherný kontrast s chladivým jogurtem a křupavým Rösti Bites. Toto jídlo se skvěle hodí jako předkrm nebo svačina.