salat_s_aviko_camembert_bites

Salát s Aviko Camembert Bites

Suroviny

Porce: 4

Na salát:

•             16 kousků Aviko Camembert Bites

•             100 g listů baby špenátu

•             100 g rukoly

•             150 g sýra camembert, nakrájeného na klínky

•             16 čerstvých malin

•             50 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

•             50 g nakládaných hořčičných semínek

•             Marinovaná červená cibule, nakrájená na tenké plátky (viz postup níže)

 

Na dušenou hrušku:

•             2 hrušky, oloupané a nakrájené na kostičky

•             500 ml vody

•             1 lžíce cukru

•             1 vanilkový lusk, rozpůlený

•             1/4 lžičky kurkumy (volitelně, pro barvu)

•             1 lžička citronové šťávy

 

Na medovo-hořčičný dresink:

•             3 lžíce olivového oleje

•             1 lžíce medu

•             1 lžíce dijonské hořčice

•             1 lžíce bílého vinného octa

•             sůl a pepř dle chuti

salat_s_aviko_camembert_bites

Příprava

Příprava dušené hrušky:

1.            V hrnci přiveďte k mírnému varu vodu, cukr, vanilkový lusk, kurkumu a citronovou šťávu.

2.            Přidejte nakrájené hrušky a duste je 10–15 minut, nebo dokud nezměknou, ale nebudou rozvařené.

3.            Vyjměte z tekutiny a nechte vychladnout.

 

Marinovaná červená cibule (1-2-3 marináda):

1.            V malém hrnci smíchejte 50 ml bílého vinného octa, 50 ml vody a 25 g cukru. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

2.            Marinádou přelijte tenké plátky červené cibule a nechte alespoň 15 minut odstát.

 

Příprava Aviko Camembertových kousků:

1.            Připravte si Aviko Camembert Bites podle návodu na obalu dozlatova a do křupava.

 

Připravte si medovo-hořčičný dresink:

1.            V malé misce prošlehejte olivový olej, med, dijonskou hořčici a bílý vinný ocet.

2.            Dochuťte solí a pepřem dle chuti.

 

Sestavte salát:

1.            Listy mladého špenátu a rukolu smíchejte ve velké salátové míse nebo rozdělte na 4 talíře.

2.            Na zeleninu rozložte dušenou hrušku, nakládaná hořčičná semínka, marinovanou červenou cibuli a vlašské ořechy.

3.            Na každý salát položte 4 křupavé Camembertové kousky od Avika a několik klínků hermelínu.

4.            Pro záblesk barvy a sladkosti přidejte čerstvé maliny.

 

Pokapejte a podávejte:

1.            Salát pokapejte medovo-hořčičným dresinkem.

2.            Ihned podávejte a vychutnejte si tuto směs křupavých, krémových a svěžích chutí!

Tip šéfkuchaře

Tento salát se krásně hodí ke sklence lehkého bílého vína nebo perlivé vody s citronem. Je perfektní jako elegantní předkrm nebo lehké jídlo.

Aviko gastro camembertove_kousky

Produkty Aviko užité v tomto receptu