
Salát s Aviko Camembert Bites
Suroviny
Porce: 4
Na salát:
• 16 kousků Aviko Camembert Bites
• 100 g listů baby špenátu
• 100 g rukoly
• 150 g sýra camembert, nakrájeného na klínky
• 16 čerstvých malin
• 50 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
• 50 g nakládaných hořčičných semínek
• Marinovaná červená cibule, nakrájená na tenké plátky (viz postup níže)
Na dušenou hrušku:
• 2 hrušky, oloupané a nakrájené na kostičky
• 500 ml vody
• 1 lžíce cukru
• 1 vanilkový lusk, rozpůlený
• 1/4 lžičky kurkumy (volitelně, pro barvu)
• 1 lžička citronové šťávy
Na medovo-hořčičný dresink:
• 3 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce medu
• 1 lžíce dijonské hořčice
• 1 lžíce bílého vinného octa
• sůl a pepř dle chuti

Příprava
Příprava dušené hrušky:
1. V hrnci přiveďte k mírnému varu vodu, cukr, vanilkový lusk, kurkumu a citronovou šťávu.
2. Přidejte nakrájené hrušky a duste je 10–15 minut, nebo dokud nezměknou, ale nebudou rozvařené.
3. Vyjměte z tekutiny a nechte vychladnout.
Marinovaná červená cibule (1-2-3 marináda):
1. V malém hrnci smíchejte 50 ml bílého vinného octa, 50 ml vody a 25 g cukru. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
2. Marinádou přelijte tenké plátky červené cibule a nechte alespoň 15 minut odstát.
Příprava Aviko Camembertových kousků:
1. Připravte si Aviko Camembert Bites podle návodu na obalu dozlatova a do křupava.
Připravte si medovo-hořčičný dresink:
1. V malé misce prošlehejte olivový olej, med, dijonskou hořčici a bílý vinný ocet.
2. Dochuťte solí a pepřem dle chuti.
Sestavte salát:
1. Listy mladého špenátu a rukolu smíchejte ve velké salátové míse nebo rozdělte na 4 talíře.
2. Na zeleninu rozložte dušenou hrušku, nakládaná hořčičná semínka, marinovanou červenou cibuli a vlašské ořechy.
3. Na každý salát položte 4 křupavé Camembertové kousky od Avika a několik klínků hermelínu.
4. Pro záblesk barvy a sladkosti přidejte čerstvé maliny.
Pokapejte a podávejte:
1. Salát pokapejte medovo-hořčičným dresinkem.
2. Ihned podávejte a vychutnejte si tuto směs křupavých, krémových a svěžích chutí!
Tip šéfkuchaře
Tento salát se krásně hodí ke sklence lehkého bílého vína nebo perlivé vody s citronem. Je perfektní jako elegantní předkrm nebo lehké jídlo.