zlatave_churros

Zlatavé churros

Suroviny

Porce: 4

•             8 Aviko XXL Churros

•             200 g roztaveného sýra Cheddar (hotová omáčka nebo čerstvě roztaveného)

•             1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky

•             1 zelená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky

•             1 limetka, nakrájená na klínky

•             50 g strouhaného parmazánu

•             2 lžíce pažitky, jemně nasekané

zlatave_churros

Příprava

Příprava churros:

1.            Osmažte Aviko XXL Churros podle návodu na obalu dozlatova a do křupava.

2.            Nechte stranou mírně vychladnout, zatímco připravíte polevu.

 

Rozpusťte sýr:

1.            Zahřejte sýr Cheddar, dokud nebude hladký a tekutý. Pokud používáte čerstvý Cheddar, rozpusťte ho v hrnci na mírném ohni s trochou mléka nebo smetany pro hladší konzistenci.

 

Jak servírovat:

1.            Churros dejte do servírovací mísy nebo talíře vyloženého pečicím papírem.

2.            Churros štědře zakápněte rozpuštěným čedarem.

3.            Posypejte strouhaným parmazánem a nechte ho se spojit s čedarem.

 

Přidejte ozdobu:

1.            Na sýr rovnoměrně rozložte tenké plátky červené a zelené chilli papričky.

2.            Pro svěží a zářivý nádech posypte navrch jemně nasekanou pažitku.

3.            Pro pikantní chuť podávejte s klínky limetky.

Poznámka šéfkuchaře

Podávejte ihned jako zábavnou a pikantní svačinku nebo předkrm. Ideální pro sdílení na večírku nebo jako slanou pochoutku. Pro vyvážení pikantnosti podejte s osvěžujícím nápojem!

Aviko gastro xxl_churros

Produkty Aviko užité v tomto receptu