rosti_bites_ve_stylu_patatas_bravas | Recepty Aviko pro gastronomii

Rösti Bites ve stylu patatas bravas

Suroviny

Porce: 3

Na omáčku „bravas“.

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 hrnku rajčatového protlaku (rajčatový protlak)
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky červeného vinného octa
  • Sůl a pepř podle chuti

Ranch omáčka

1/2 hrnku ranch omáčky (koupené v obchodě nebo domácí)

Na ozdobu

  • Křupavá slanina, rozdrobená
  • Čerstvá petrželka, nasekaná
rosti_bites_ve_stylu_patatas_bravas | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

Aviko Rösti Bites připravte podle návodu na obalu

Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

Připravte omáčku „bravas“.

V hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a restujte, dokud nezměkne a nezavoní. Vmíchejte rajčatový protlak a minutu povařte, aby se prohloubila chuť. Přidejte rajčatový protlak a uzenou papriku, dobře promíchejte, aby se spojily. Omáčku vařte asi 10-15 minut, dokud mírně nezhoustne. Omáčku zalijeme octem z červeného vína a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Připravte ranch omáčku

Používáte-li omáčku z obchodu, můžete ji použít tak, jak je, nebo ji dodat šmrnc smícháním s trochou uzené papriky nebo česnekového prášku.

Seskládejte misku

Na dno servírovacích misek nalijte velké množství omáčky „bravas“. Navrch omáčky usaďte Rösti Bites . Zalijte ranch omáčkou nebo podávejte bokem k namáčení.

Ozdobte a podávejte

Rösti Bites posypeme nadrobenou křupavou slaninou a nasekanou petrželkou. Ihned podávejte, dokud je vše ještě teplé a křupavé.

Tip šéfkuchaře

Jedná se o nádherné spojení švýcarské a španělské kuchyně a vytváří pokrm, který je ideální pro sdílení. Pikantní „bravas“ omáčka ve spojení s chladnou rančovou omáčkou a křupavým Rösti Bites je kombinací, která jistě potěší každého hosta.

804496_aviko_bramborove_mini_rosti_do_trouby_2500_g_pokrm