
Rösti Bites ve stylu patatas bravas
Suroviny
Porce: 3
Na omáčku „bravas“.
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 hrnku rajčatového protlaku (rajčatový protlak)
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky červeného vinného octa
- Sůl a pepř podle chuti
Ranch omáčka
1/2 hrnku ranch omáčky (koupené v obchodě nebo domácí)
Na ozdobu
- Křupavá slanina, rozdrobená
- Čerstvá petrželka, nasekaná

Příprava
Aviko Rösti Bites připravte podle návodu na obalu
Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
Připravte omáčku „bravas“.
V hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a restujte, dokud nezměkne a nezavoní. Vmíchejte rajčatový protlak a minutu povařte, aby se prohloubila chuť. Přidejte rajčatový protlak a uzenou papriku, dobře promíchejte, aby se spojily. Omáčku vařte asi 10-15 minut, dokud mírně nezhoustne. Omáčku zalijeme octem z červeného vína a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Připravte ranch omáčku
Používáte-li omáčku z obchodu, můžete ji použít tak, jak je, nebo ji dodat šmrnc smícháním s trochou uzené papriky nebo česnekového prášku.
Seskládejte misku
Na dno servírovacích misek nalijte velké množství omáčky „bravas“. Navrch omáčky usaďte Rösti Bites . Zalijte ranch omáčkou nebo podávejte bokem k namáčení.
Ozdobte a podávejte
Rösti Bites posypeme nadrobenou křupavou slaninou a nasekanou petrželkou. Ihned podávejte, dokud je vše ještě teplé a křupavé.
Tip šéfkuchaře
Jedná se o nádherné spojení švýcarské a španělské kuchyně a vytváří pokrm, který je ideální pro sdílení. Pikantní „bravas“ omáčka ve spojení s chladnou rančovou omáčkou a křupavým Rösti Bites je kombinací, která jistě potěší každého hosta.