Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda na salátu s grilovanou šalotkou, pečenou paprikou a špenátem

Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda na salátu s grilovanou šalotkou, pečenou paprikou a špenátem

Suroviny

10 porcí

Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda na salátu s grilovanou šalotkou, pečenou paprikou a špenátem

Postup

  1. Připravte Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda podle pokynů na obalu.
  2. Oloupejte šalotky a nakrájejte je na čtvrtky. Pokapejte je olivovým olejem, trochu osolte a 3-4 minuty grilujte.
  3. Papriky rozkrojte na půlky, pokapejte olivovým olejem, posypejte trochou soli a pečte v troubě při 180 °C, dokud se trochu neopečou. Papriky vyjměte, vložte je do mísy a misku pevně přikryjte potravinovou fólií.
  4. Omyjte a os ušte špenát. Pokapejte ho olivovým olejem, posypte solí a citronovou kůrou a vše promíchejte.
  5. Oloupejte papriky a natrhejte je na proužky. Šťávu, která v misce zbyla, uschovejte.
  6. Rajčata nakrájejte na půlky.
  7. Na talíře položte špenát, proužky paprik, grilovanou šalotku a rajčata. Paprikovou šťávu zahřejte a emulgujte ji s olivovým olejem, aby vznikla omáčka.
  8. Na salát položte Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda a vše pokapejte pepřovou omáčkou.